קיצרי של דנה ואירמה - מנה עיראקית טעימה
ק'יצרי של דנה ואירמה - מנה עיראקית טעימה
המג'דרה של המטבח העיראקי.
רכיבים:
בצל
כוס עדשים כתומות, רצוי לאחר השרייה, אפילו 10 דקות השרייה יספיקו.
2 כוסות אורז בסמטי לאחר שטיפה וסינון המים
שום כתוש מ 3-4 שיני שום
תיבול:
מלח, פפריקה, כמון
רסק עגבניות
מתחילים בטיגון הבצל.
מוסיפים את האורז והעדשים ונערבב
להוסיף 4 ושליש כוסות מים ולהביא לרתיחה
ברגע שרותח להנמיך את האש ולתבל:
שתי כפיות מלח
קצת פפריקה מתוקה, כף וחצי רסק עגבניות
כף וחצי שמן.
לכסות את הסיר ולבשל 18 דקות ללא פתיחת הסיר. מכבים את הגז וממתינים 5 דקות לפתיחת המכסה.
במקביל ל-5 דקות המתנה, מטגנים במחבת (עם מעט מאוד ספרי שמן) 3 - 4 שיני שום כתושות מתובל בכמון (להקפיד לערבב שלא יישרף).
פותחים את הסיר ומפזרים מעל את השום המתובל והופכים את האורז עם מזלג בעדינות.
ממליצה לכסות את הסיר לעוד 5 דקות על מנת שהטעמים יספגו
*לא להיבהל האורז יוצא קצת דביק- כך זה אמור להיות, בתאבון
אפשר לאכול חצי כוס כמנת פחמימה
או עד 2.5 כוסות כ 3 מנות חלבון ומנת פחמימה.
עד 1.5 כוסות כ 1.5 חלבון + 1 פחמימה
