כניסה
למנויות
צרו קשר

קיצרי של דנה ואירמה - מנה עיראקית טעימה

ק'יצרי של דנה ואירמה - מנה עיראקית טעימה

המג'דרה של המטבח העיראקי.

 

רכיבים:

בצל

כוס עדשים כתומות, רצוי לאחר השרייה, אפילו 10 דקות השרייה יספיקו.

2 כוסות אורז בסמטי לאחר שטיפה וסינון המים

שום כתוש מ 3-4 שיני שום

תיבול: 

מלח, פפריקה, כמון

רסק עגבניות

 
אופן הכנה:

מתחילים בטיגון הבצל.

מוסיפים את האורז והעדשים ונערבב

להוסיף 4 ושליש כוסות מים ולהביא לרתיחה

ברגע שרותח להנמיך את האש ולתבל: 

שתי כפיות מלח

קצת פפריקה מתוקה, כף וחצי רסק עגבניות

כף וחצי שמן. 

לכסות את הסיר ולבשל 18 דקות ללא פתיחת הסיר. מכבים את הגז וממתינים 5 דקות לפתיחת המכסה.

במקביל ל-5 דקות המתנה, מטגנים במחבת (עם מעט מאוד ספרי שמן)  3 - 4 שיני שום כתושות מתובל בכמון (להקפיד לערבב שלא יישרף). 

פותחים את הסיר ומפזרים מעל את השום המתובל והופכים את האורז עם מזלג בעדינות.

ממליצה לכסות את הסיר לעוד 5 דקות על מנת שהטעמים יספגו 

*לא להיבהל האורז יוצא קצת דביק- כך זה אמור להיות, בתאבון

 
כיצד נתייחס?

אפשר לאכול חצי כוס כמנת פחמימה

או עד 2.5 כוסות כ 3 מנות חלבון ומנת פחמימה.

עד 1.5 כוסות כ 1.5 חלבון + 1 פחמימה

 
להאמין. לפעול. להגשים.